Crash on multiple workspaces

General discussion about the R.U.B.E editor
Post Reply
Tymonr
Posts: 9
Joined: Mon Dec 21, 2015 12:05 am

Crash on multiple workspaces

Post by Tymonr » Tue Apr 04, 2017 3:57 pm

So, i have huge problem here -
on manjaro i3 if any scene opened in rube it(rube) just crushes when switch focus to another workspace
Log is almost empty
18:52:50 [ INFO ]: Started log
18:52:50 [ INFO ]: Started R.U.B.E 1.7.4 - hello!
18:52:50 [ INFO ]: Licensed to *****@*******
18:52:54 [ INFO ]: Created new document
18:52:54 [ INFO ]: Opened editor view of 'untitled1'

iforce2d
Site Admin
Posts: 860
Joined: Sat Dec 22, 2012 7:20 pm

Re: Crash on multiple workspaces

Post by iforce2d » Tue Apr 04, 2017 5:30 pm

Never heard of manjaro to be honest :) Technically this is outside the officially supported distros. You can try the trial version before purchasing.
Do you have proper hardware-accelerated OpenGL support on that? Are you using the libs that I distributed with the program or the Qt libs on your system already? Are you starting the program using the provided script or are you trying to run the .bin file directly? Did the symbolic links extract from the zip file correctly?

Tymonr
Posts: 9
Joined: Mon Dec 21, 2015 12:05 am

Re: Crash on multiple workspaces

Post by Tymonr » Sat Apr 15, 2017 8:09 am

> iforce2d
So, problem much simpler)
i use "win+" (Mod4/super) key for all system shortcuts. Looks like it kills RUBE

iforce2d
Site Admin
Posts: 860
Joined: Sat Dec 22, 2012 7:20 pm

Re: Crash on multiple workspaces

Post by iforce2d » Sat Apr 15, 2017 12:50 pm

Firstly, if you are just going to ignore my questions, I am less likely to be interested in helping.

About the issue, could you be more descriptive? What do you mean by 'kills RUBE'? What happens exactly? Does RUBE freeze, or stop responding to mouse movements, or simply disappear and the process dies, etc. Is there any useful information in the log file?
*** EDIT: oh sorry, you had mentioned the log already :| If you run RUBE from a terminal, is there anything shown on the terminal?

Tymonr
Posts: 9
Joined: Mon Dec 21, 2015 12:05 am

Re: Crash on multiple workspaces

Post by Tymonr » Sun Apr 16, 2017 10:09 am

Code: Select all

[xcb] Unknown request in queue while dequeuing
[xcb] Most likely this is a multi-threaded client and XInitThreads has not been called
[xcb] Aborting, sorry about that.
rube.bin: xcb_io.c:165: dequeue_pending_request: Assertion `!xcb_xlib_unknown_req_in_deq' failed.
But as i said before - it isn't system problem. Just RUBE handles win+ shortcut and crushes
iforce2d wrote:What happens exactly?
it disappear and the process dies

iforce2d
Site Admin
Posts: 860
Joined: Sat Dec 22, 2012 7:20 pm

Re: Crash on multiple workspaces

Post by iforce2d » Mon Apr 17, 2017 11:23 am

Thanks for the extra info. Are you using 64-bit linux? Can you try this build and see if you still have the problem?

http://www.iforce2d.net/tmp/rube_lin64_ ... nitThreads

You will need to rename it to rube.bin to use with the default startup script.

Tymonr
Posts: 9
Joined: Mon Dec 21, 2015 12:05 am

Re: Crash on multiple workspaces

Post by Tymonr » Tue May 09, 2017 11:53 am

iforce2d wrote:Thanks for the extra info. Are you using 64-bit linux? Can you try this build and see if you still have the problem?

http://www.iforce2d.net/tmp/rube_lin64_ ... nitThreads

You will need to rename it to rube.bin to use with the default startup script.
Sorry for long response. Now works fine. Thanks

Post Reply